RSS
Facebook
Twitter

RSS not configured

Att bli ett pokerproffs är det många som vill, och en som kan titulera sig med den titeln är Martin Jacobson som i fjol kammade hem segern i poker-VM i Las Vegas, USA – men fullt så bra gick det inte för honom detta år.

Poker (2)Förra året var det svensken Martin Jacobson som kammade hem segern i Main Event under poker-VM som utspelades i Las Vegas, USA då precis som det även gjorde i år. Men skillnaden denna gång var att Jacobson inte var fullt lika skicklig, istället blev hans spel ett rent fiasko. Han åkte nämligen ur tävlingen utan vare sig titel eller prispott och detta eftersom att han inte ens klarade sig igenom eventets första omgång, något som bland annat Aftonbladet rapporterade om.

Anade förlust

När Jacobson i fjol intog pokerbordet var det med höga förväntningar som i slutet också besannades då han kammade hem hela eventet med en prispott på hisnande 74 miljoner kronor, men det upprepade han alltså inte i år. Istället hade han själv aningar om att det heller inte skulle gå så bra. Något som han uttryckte på twitter där han tweetade ut hur han precis köpt in sig till dag 1C av Main Event och la till hur han i år inte kommer sluta som etta. Han slogs också ut och enligt liverapporteringen från eventet kunde man höra arrangörens beskrivning om hur det under hela spelets gång gick motigt för Jacobson, något som låg till fördel för amerikanen Garrett Gruener vars förtjänst det var att han till slut fick lämna.

Så gick förlusten till

  • Jacobson gick all in
  • Synas av Gruener,
  • Turnen sker och Jacobson har två par i damer och tvåor
  • Gruener ssitter med par i ess och knektar
  • Jacobson fick lämna

Ser fram emot nästa år

Visst tyckte nog Jacobson att det var tråkigt att lämna tävlingen men via sociala medier hälsade han dock lycka till riktat mot de kvarvarande spelarna och även hur han själv ser fram emot nästa år istället. Så för hoppningsvis får han sin revansch år 2016, får vi hoppas. Men bara för att han åkte ut i år så ska man inte tro att han gick helt lottlös. Trots ett misslyckat VM kammade han ändå hem ett totaltvinstbelopp om 88 000 kronor, men hans bästa placering blev bara en 55:e plats i eventet som kallas $3,000 No-Limit Hold’em 6-Handed.